Design a site like this with WordPress.com
Per començar

LES VOCALS

Després de les dues setmanes de vacances que vam tenir al febrer, vam tornar a l’escola i ho vam de la mà d’en Mic i la Damàris Gelabert per treballar les vocals.

Amb cinc sessions per davant abans de les vacances de Setmana Santa, vam dedicar cada sessió a treballar una de les cinc vocals, i ho vam fer seguint la següent estructura:

 • Introduir les vocals
 • Introduir la grafia a treballar i el seu so
 • Dibuixar la grafia per familiaritzar-nos amb ella
 • Cantem la cançó de la Dàmaris Gelabert
 • Trobar entre diferents imatges aquelles que comencin amb la vocal que estem treballant
 • Buscar per casa dos o més objectes que comencin per la lletra que estem treballant
 • Cantar la cançó “Una mosca volava per la llum”

Vam començar amb la lletra A.

Se’ns va donar molt bé trobar totes aquelles paraules al document que començaven per la lletra A i també vam trobar diferents objectes per casa: avió, ampolla, anell, arbre, abella, aranya, aigua, arracades, anorac…

Vam seguir amb la lletra E.

Per casa vam trobar: unes espelmes, una estrella, un estoig, uns exercicis i un endoll.

Vam continuar amb la lletra I.

I, tot i que ens va costar una mica més trobar objectes per casa que comencessin amb la I, al final en vam trobar un munt: un il·luminador, una imatge, un iogurt, un iman, una impressora i un inhalador.

La penúltima lletra a treballar va ser la O.

Per casa vam trobar: una òliba, oli, un ós, un ou, olives, una olla i l’Ona, la germana de l’Alvin.

I vam acabar amb la U.

Per aquesta sessió vam seguir la mateixa estructura que a les anteriors, i els objectes que vam trobar per casa van ser: uns ulls i unes ulleres.

Però, a més a més, ara que ja havíem treballat totes les vocals, vam voler identificar les vocals del nostre nom.

I, abans d’acabar la sessió, els Patufets van rebre una gran sorpresa, i és que ho havien fet tot tan bé i s’havien portat tan bé durant les sessions que l’easter bunny ens va deixar una sorpresa amagada en algun objecte que comences per vocal, i així vam fer un egg hunt per casa.

 • Alvin: has d’anar a la sala d’estar i has de buscar la teva sorpresa darrera d’un objecte que comença per la lletra E i que serveix per escalfar-nos (estufa).
 • Otto: has d’anar al lavabo i has de buscar la teva sorpresa darrere d’un objecte que comença per la lletra E i que el fem servir quan ens dutxem (esponja).
 • Maia: has d’anar a un lloc que comença també per la lletra E i que serveix per pujar i baixar i allà trobaràs la teva sorpresa (escala).
 • Anna: has d’anar a la cuina i i trobaràs la teva sorpresa darrere d’un objecte que comença per la lletra E i que serveix per netejar el terra (escombra).
 • Tomas: has d’anar al menjador i buscar un objecte que comença per la lletra E i que serveix per guardar coses. La sorpresa està al costat del mando de la tele (estanteria).

Esperem que les vacances de Setmana Santa hagin anat molt bé! El Patufet us ha trobat molt a faltar i està molt content de tornar a veure’us.

One thought on “LES VOCALS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: