Design a site like this with WordPress.com
Per començar

EL MONSTRE DE COLORS

Després de la primera sessió de retrobament després de les vacances de Nadal, vam introduir als Patufets un llibre que a nosaltres ens agrada molt: El Monstre de Colors. I als Patufets també, perquè molts tenien el llibre a casa i coneixien la història. Però aquesta no ha estat l’única novetat del mes: la primera setmana donàvem la benvinguda a la Violeta i la segona setmana vam donar la benvinguda a l’Otto!

Aquesta vegada, vam deixar que fossin els mateixos Patufets, amb l’ajuda dels personatges de la història, qui expliquessin el conte que ens representa com a classe a l’Otto, i un cop explicada la història vam començar amb El Monstre de Colors.

El llibre l’hem anat llegint a poc a poc, començant amb dues emocions i afegint-ne dues més cada setmana. A part de treballar les emocions, vam recordar els colors treballats el primer semestre i vam anar introduint a cada sessió diferents conceptes matemàtics.

A la primera sessió vam treballar l’alegria i la tristesa. Amb l’ajuda d’uns patufets vam jugar amb les nostres expressions representant aquestes emocions i vam parlar sobre el que a nosaltres ens feia feliços o estar trist.

A vosaltres, que us fa feliços?
* Anna: quan faig voltes
* Tomas: quan salto al trampolí
* Violeta: el gos
* Alvin: les flors del meu jardí
* Otto: quan estic amb la mama

A continuació vam passar a fer una activitat treballant l’espai, seguint unes directrius per aconseguir que la nena de la història arribés fins al monstre.

El dissabte següent vam tornar a llegir el conte, aquesta vegada fins a introduir dues noves emocions: la ràbia i la por. Vam tornar a jugar amb les nostres expressions facials i vam parlar de què ens feina ràbia o por.

A vosaltres, què us fa enfadar?
* Anna: quan la mama no em deixa anar amb leotardos a l’escola
* Maia: quan no puc veure la tele
* Violeta: el meu germà Dylan
* Alvin: les forquilles i a vegades l’Ona

I què us fa por?
* Anna: els monstres
* Maia: les serps
* Violeta: els dementors de Harry Potter
* Otto: les serps

I, com a activitat, aquesta vegada vam ajudar a ordenar les emocions i dur-les fins al seu pot corresponent, fent diferent traços (zig-zag, amunt i avall, amb línies més llargues i més curtes i fent onades).

Les últimes dues emocions que ens quedaven per treballar eren: la calma i l’amor. I vam seguir la mateixa dinàmica que a les sessions anteriors: vam llegir la història, aquesta vegada al complert, vam jugar amb les nostres expressions facials, vam parlar sobre les emocions i vam fer una activitat que relacionés el llibre amb les matemàtiques.

A vosaltres, què us fa estar en calma?
* Violeta: quan canto
* Otto: la xocolata
* Alvin: les joguines i l’Ona
* Maia: jugar
* Anna: la mama

Aquesta vegada vam introduir les formes geomètriques i vam relacionar-les tant amb les emocions, com amb un número. D’aquesta manera, l’alegria era el número 1 i estava representada amb un cercle de color groc; així que havíem de buscar tots els números 1 que trobessin a la imatge i encerclar-los de color groc. I així amb totes les emocions.

L’última sessió la vam dedicar a fer un tancament de tot el treballat fins ara. Vam llegir el conte i van recuperar la primera activitat que vam fer del recorregut però aquesta vegada, en comptes de donar nosaltres les directrius, van ser els propis Patufets qui decidien quants requadres volien omplir, quina figura geomètrica i quin color.

I, per acabar, vam crear el nostre propi monstre! Vam poder deixar volar la nostra imaginació.

Esperem que els Patufets s’ho passessin tant bé com nosaltres durant aquestes sessions, i ens veiem al proper post.

One thought on “EL MONSTRE DE COLORS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: