Design a site like this with WordPress.com
Per començar

LES ESTACIONS DE L’ANY

Després de celebrar La Castanyada a l’escola, vam endinsar-nos en treballar les estacions de l’any, i és el que hem estat fent aquestes últimes quatre setmanes, dedicant-li cada sessió a una estació de l’any.

En aquestes sessions hem treballat el temps, el qual vam plasmar a través de com els veuen els arbres a cada estació, algun menjar típic, quina roba fem servir i una tradició catalana típica. Totes les sessions les vam animar també amb una cançó que representés a cada estació.

Aprofitant que veníem de treballar La Castanyada i per no tornar-nos a repetir, vam recordar les sessions anteriors i ens vam endinsar a treballar La Tardor.

La Laura va sortir al carrer i ens va preparar un pòster amb fulles de diverses mides i colors i que poguéssim comparar-les. I després vam pintar nosaltres el nostre propi arbre de tardor!

La setmana següent vam parlar sobre La Primavera! En aquesta època de l’any el temps millora i ja no fa tant de fred, i els arbres i les flors comencen a florir. Una festivitat tradicional durant aquesta època és Sant Jordi, i vam poder explicar la llegenda gràcies a la Maia, que tenia el llibre a casa i ens va acompanyar la història ensenyant-nos les imatges!

Us deixem a continuació un petit relat de la llegenda de Sant Jordi per si la voleu llegir a casa i una cançó de la Dàmaris Gelabert!

Després vam fer els nostres dibuixos i aquests són els resultats!!

I vam acabar la sessió escoltant una cançó!

El següent dissabte vam parlar sobre l’Estiu! La calor, poder vestir amb màniga i pantalons curts, anar a la platja o a la piscina… com ens agrada l’estiu!!

A l’estiu els arbres són molt verds, i així vam pintar els nostres, fent servir tant colors, com ceres o pintura!

Una festivitat que celebrem a l’estiu és Sant Joan, i la Laura ens tenia una sorpresa preparada, que ens va agradar molt a tots!!

I ja, per acabar el bloc, vam dedicar l’última sessió a treballar l’Hivern!! I d’aquesta manera vam introduir el Nadal, que està cada cop més a prop!!

Com els arbres a l’hivern molts no tenen fulles, aquesta vegada vam dibuixar el tronc de l’arbre i després vam fer servir arròs i cotó blanc per simular la neu. Ens vam quedar molt macos!!

Al parlar sobre la roba que portem a l’hivern, per fer-ho més dinàmic, vam demanar als pares que tinguessin peces de roba escampades per casa i anàvem buscant / triant-les per parlar-ne sobre elles.

Al final estàvem vestits tant de carrer que algun Patufet es pensava que sortíem de casa! Així que vam acabar la sessió amb una cançó sobre l’Hivern!

Amb aquesta última sessió, introductora de Nadal, acabem el bloc de les estacions i ens veiem la setmana vinent per fer una manualitat nadalenca molt divertida!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: