EL BERENAR I ELS RACONS

Aquest dissabte, tot i que explicarem com es va desenvolupar el dia a l’aula, ens volem centrar en dos aspectes en concret: un nou que hem incorporat aquest semestre, tot i que l’hem comentat en posts anteriors, que són els racons, i també l’estona del berenar.

Aquest dissabte, per no perdre la rutina, vam passar llista de qui havien vingut, amb l’excepció que aquesta setmana ho vam fer amb l’ajuda de dos Patufets! Vam identificar als qui havien vingut, vam dir els noms en veu alta, i vam recordar els noms dels qui no van poder venir.

A continuació, la Maia ens va ensenyar tot el que havia fet amb el Patufet viatger aquella setmana. Estava molt emocionada mentre ens mostrava les imatges, i sembla que el Patufet s’ho ha passat d’allò més bé!

Vam seguir amb la cançó d’en Joan Petit quan balla i ja hi ha molts que es saben la lletra i la canten amb nosaltres!

A continuació vam anar a berenar. A la hora de berenar, els Patufets son molt responsables, ja saben que cada un ha d’anar a buscar la seva motxilla al penjador i asseure’s a la cadira correctament.
Una de les paraules que treballem més a la hora de berenar és: demanar AJUDA. Quan no podem obrir el paquet de galetes o pelar la fruita els Patufets molt amablement ens diuen: m’ajudes si us plau?

També és un moment en el que aprofitem perquè els Patufets ens expliquin què tal els ha anat la setmana, que han fet, si els agrada el que estan menjant, que ens diguin que és el que han portat… que vagi sorgint una conversa tant amb nosaltres com entre ells mateixos, a la vegada que anem incorporant nou vocabulari perquè s’hi vagin familiaritzant.

Un cop hem acabat de berenar, hem de recollir les nostres coses, o be guardar-les a la motxilla o tirar-les a la brossa i, un cop hem tornat a penjar la motxilla al nostre penjador, ja podem anar a jugar!!

Com us hem comentat en anterior posts, aquest semestre hem incorporat a l’aula els racons, els quals segueixen el fil conductor que estiguem treballant, de manera que tot estigui contextualitzat.

Els racons són un moment per a que els Patufets gaudeixin d’una estona de joc lliure però amb l’objectiu de seguir treballant i introduint vocabulari i de seguir aprenent. Els oferim diferent espais amb diferents jocs i activitats perquè puguin passar-s’ho bé, a la vegada que poden interactuar tant amb nosaltres com amb els seus companys.

Aquesta setmana vam tenir:

  • El racó de la lectura
  • El racó dels animals
  • El racó de les nines
  • El racó de jocs

Tot i que en aquesta estona els Patufets tenen llibertat de jugar al que vulguin, nosaltres estem allà per ajudar-los, donar-los vocabulari i posar en paraules el que estan fent i, a vegades, no saben expressar del tot.

Tant per al berenar, com per recollir quan acabem alguna activitat com per anar al lavabo, seguim certes rutines perquè els Patufets puguin identificar el què esta passant. D’aquesta manera, quan és hora de recollir, cantem la cançó de A recollir: a recollir, a recollir, que totes les joguines se’n van a dormir.

Com hem dit, els Patufets és un grup molt responsable, i és molt maco veure no només com recullen tot el que han estat fent servir, ajudant als companys, sinó com alguns van cantant també la cançó mentre recullen.

De la mateixa manera, també fem servir una cantarella quan hem de desplaçar-nos tots junts a algun lloc, ja sigui al lavabo, del hall a l’aula o per sortir o entrar al jardí. En aquest cas, fem servir la cançó Del trenet: un tren petitó, que camina que camina, un tren petitó, que camina sense por. Si voleu pujar, afanyeu-vos, afanyeu-vos, si voleu pujar, afanyeu-vos que se’n va!

Al tornar del pati, aquesta setmana vam seguir treballant el tema de les famílies, i ho vam fer amb pintura i a través de les imatges que vam estar compartint l’altre dia.
Vam tornar a escoltar la cançó de la Dàmaris Gelabert i ens vam posar a la feina!

Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar molt pintar amb les nostres mans! La setmana que ve seguirem amb l’activitat, ja us ensenyarem els resultats!!

One thought on “EL BERENAR I ELS RACONS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: